Idris Care & Clinic

Spitalul Idris, administrat de SC HYGEIA CLINIC SRL, se adresează pacienților care se confruntă cu o tulburare psihică de lungă durată printr-o abordare multilaterală și pluridisciplinară. Ne dorim să oferim soluții profesionale, moderne și de lungă durată, adecvate necesităților specifice ale pacienților cu patologie psihiatrică, dar și cerințelor aparținătorilor, familiilor acestora.

Principiile care stau la baza activității noastre sunt:
• grija primordială pentru pacient, care este întotdeauna în mijlocul preocupărilor noastre;
• deplina legalitate a activității noastre, cu toate consecințele care decurg din această abordare în plan administrativ, medical și de siguranță;
• efortul continuu de a ne racorda la cele mai noi abordări în domeniu, astfel încât pacienții noștri să se bucure de condiții de nivel mondial.

IDRIS – CARE & CLINIC

Misiune și viziune

Misiune și viziune

Ca furnizor de servicii de sănătate îndelungate în domeniul psihiatriei, considerăm că misiunea noastră este aceea de a ne asuma îngrijirea integrată a pacienților care ni se adresează, prin intervenții eficiente și tratamente specializate, care să asigure starea de bine atât a celor internați cât și a aparținătorilor lor.
Viziunea noastră este ca, în cazul pacienților care se confruntă cu tulburări psihice care au evoluții de lungă durată, să creăm cu profesionalism condițiile pentru maximizarea calității vieții acestora, prin evaluare, tratamente specifice și sprijin psiho-emoțional și spiritual, într-un mediu sigur și confortabil.

Sediu

Sediul Spitalului Idris se află în comuna ieșeană Aroneanu, în satul Șorogari, la doar 6 kilometri de centrul orașului Iași și la 4,7 kilometri de Aeroportul Internațional Iași. Extrem de accesibilă, locația noastră îmbină avantajele proximității orașului cu un cadru natural liniștit, favorabil unei evoluții clinice pozitive.

Clădirea Spitalului Idris este nouă, construcția ei începând în anul 2015. Ea constă într-un parter și un etaj și dispune de saloane de două și trei paturi. În total, instituția noastră poate găzdui 19 pacienți. Saloanele sunt dotate cu baie proprie, cu duș, TV, frigider, aer condiționat, noptiere și restul elementelor de mobilier necesare.

Încăperile sunt proiectate așa încât sănătatea și siguranța pacienților să fie întotdeauna la cel mai înalt nivel: saltelele paturilor sunt antiescară, există un buton de panică și conexiune la Internet. De asemenea, toate dotările respectă normele legale în vigoare și sunt orientate spre siguranță (mână curentă, senzor și alarmă de fum, acces controlat).

Una dintre preocupările noastre permanente este cea legată de curățenie și de siguranța epidemiologică. În acest scop, am perfecționat proceduri extrem de stricte de curățenie, care prevăd utilizarea exclusivă a celor mai eficiente produse avizate de Ministerul Sănătății. De asemenea, condițiile de vizită au în vedere noua realitate care s-a instalat odată cu izbucnirea pandemiei de SARS-CoV-2 și își doresc să elimine orice posibilitate de infecție virală a pacienților noștri.

Atunci când vremea este favorabilă, pacienții pot petrece câteva ore în curtea noastră acoperită cu gazon sau odihnindu-se pur și simplu în foișorul nostru rustic. Plantele ornamentale și celelalte elemente peisagistice întregesc o mică oază de verdeață, prietenoasă și îmbietoare.

Dr. Dragoș-Lucian Lucinschi
Dr. Dragoș-Lucian Lucinschimedic primar psihiatru, specializat în psihoterapie integrativă
„Studiile și întreaga mea carieră mi-au întărit convingerea că psihoterapia trebuie abordată având în vedere că întregul este mult mai mult decât suma părților sale și că afecțiunile pacienților pe care îi îngrijesc în Spitalul Idris trebuie privite din perspectivă integrativă: psihologic, cognitiv, emoțional și spiritual.”
Dr. Chirilă Bogdan-Daniel
Dr. Chirilă Bogdan-Danielmedic specialist psihiatru, specializat în psihoterapie integrativă

„Terapia tulburărilor psihiatrice cronice este una complexă, multidimensională, vizând un amplu registru de patologii (schizofrenie, tulburare bipolară, depresie, demențe, etc.), ce ating persoane de toate vârstele și au real impact biologic, psihologic și social. Îmi propun o abordare holistică, personalizată, a fiecărui caz în parte, prin creșterea calității vieții beneficiarilor, stabilizarea terapeutică psiho-farmacologică și asigurarea condițiilor de evaluare și tratament a altor condiții medicale generale asociate.”

Dr. Cătălina Drâmbă
Dr. Cătălina Drâmbămedic primar geriatru, atestat în îngrijiri paliative
„Profesia de medic este o vocație, dar în cazul pacienților din secțiile de psihiatrie accentul cade pe empatie, răbdare, capacitatea de a înțelege și de a cunoaște mintea umană, cu toate particularitățile și dominantele ei. Cred că tocmai asta oferim noi la Spitalul Idris și de aceea suntem speciali.”
Dr. Fochi Mihaela
Dr. Fochi Mihaelamedic primar epidemiologie
„Mulți zâmbesc atunci când le spun că bătrânețea poate fi cea mai frumoasă vârstă a omului, una a seninătății, a înțelepciunii liniștite. Adevărul e că medicina a făcut pași uriași în această direcție, iar vârsta a treia nu mai e una a suferinței și a degradării. Asta credem noi la Spitalul Idris.”
Dr. Chirilă Carmina-Smărăndița
Dr. Chirilă Carmina-Smărăndițamedic primar reumatologie, medic specialist medicină fizică și recuperare, competență în ecografia aparatului locomotor
„O vârstă înaintată vine cu multe probleme de sănătate asociate. Uneori, așa este și stă în abilitatea noastră ca medici să reușim să facem această călătorie cât mai plăcută și cât mai lipsită de dureri posibil. Îmi doresc să aduc alinare pacienților noștri atunci când au nevoie, printr-un tratament personalizat, dar și printr-o vorba bună și un zâmbet.”

IDRIS – CARE & CLINIC

Puteți face o programare telefonică la 0729100700.

Faceți o programare online

completând formularul de mai jos